Koncert Noworoczny im. Jana Heweliusza

Zapraszamy na Koncert Noworoczny im. Jana Heweliusza. Impreza odbędzie się 26 stycznia 2014 r. w Filharmonii Bałtyckiej na Ołowiance, a gwiazdą wieczoru będzie Sandra Nkake - piosenkarka i autorka tekstów, która dorastała w Kamerunie oraz we Francji.

Koncert Noworoczny im. Jana Heweliusza to tradycyjne już dla miasta Gdańska wydarzenie, które jest podsumowaniem obchodów Święta Gdańskiej Nauki – urodzin Jana Heweliusza. Co roku Koncert organizowany jest w Filharmonii Bałtyckiej na Ołowiance – miejscu historycznym i niezwykle ważnym dla wszystkich gdańszczan. Koncert Noworoczny im. Jana Heweliusza to wspaniałe muzyczne wydarzenie rozpoczynające każdy Nowy Rok w Gdańsku, którego ideą jest odkrywanie dla mieszkańców artystów jeszcze nie do końca w naszym kraju odkrytych.

SANDRA NKAKE

Piosenkarka i autorka tekstów, Sandra Nkake dorastała w Kamerunie oraz we Francji. To sprawiło, iż była przyzwyczajona do 2 różnych kultur z niejednokrotnie zupełnie innymi zasadami i hierarchią wartości. Jej ucieczką od codzienności okazały się kino, muzyka i literatura. Kiedy była nastolatką, jej pokój wypełniała muzyka Leonarda Cohena, Sisters of mercy i Toma Waitsa. W 2008 roku zdecydowała się wydać swój pierwszy album – „Mansaadi”. W tym czasie była już dorosłą artystką i performerką z wyjątkowym, głębokim głosem. Głosem jednocześnie mocnym i delikatnym, którym zawsze uwodzi publiczność na koncertach. „Mansaadi” to album poświęcony miłości, szczerości, dialogowi i wszystkim tym wartościom, które tworzą artystkę.

BILETY: w cenie 59-99 zł do nabycia na TICKETPRO.PL i w kasach Filharmonii Bałtyckiej

REZERWACJA TELEFONICZNA: (58) 320 62 62

www.JanHeweliusz.pl