Uroczyste otwarcie boiska Junior 2012 przy Szkole Podstawowej Nr 21 w Gdańsku

Po kilku miesiącach prac budowlanych w dniu 1 czerwca 2011 r. nastąpiło uroczyste otwarcie nowo wybudowanego boiska sportowego przy Szkole Podstawowej Nr 21 im. Kpt. ż.w. K.O. Borchardta na gdańskiej Biskupiej Górce.

Wstęgę przecięli wspólnie mi.in Prezydent Miasta Gdańska Paweł Adamowicz, Przewodniczący Społecznego Komitetu Wsparcia Gdańsk 2012 Piotr Soyka, dyrektor SP 21 Lidia Lisińska i Prezes Zarządu Fundacji Gdańskiej Cezary Windorbski.

fot. Fundacja Gdańska

Boisko szkolne przy SP Nr 21 na gdańskiej Biskupiej Górce jest dwunastym z kolei obiektem sportowym powstałym w Gdańsku w ramach programu Junior Gdańsk 2012, który zainicjowany został przez prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza i Społeczny Komitet Wsparcia Gdańsk 2012.

fot. Fundacja Gdańska

Obiekt położony przy ul. Na Stoku 43, w malowniczym otoczeniu drzew i zieleni, został wybudowany dzięki pomocy finansowej Fundacji Gdańskiej, która przekazała na ten cel darowiznę w wysokości 250 tysięcy złotych. Boisko ze sztuczną nawierzchnią oraz oświetleniem umożliwia grę nie tylko w piłkę nożną, ale także w koszykówkę, pikę ręczną czy siatkówkę.

12 Junior już działa
Zdjęcia na gdansk.pl