NAGRODA W KONKURSIE INNOWACJE W POLITYCE

Projekt Gdańsk Pomaga znalazł się w ścisłym finale międzynarodowego konkursu Innowacji w Polityce 2021 w kategorii „Strategie COVID-19”.
Wyniki ogłoszono w Warszawie podczas wydarzenia zorganizowanego przez ośrodek THINKTANK i Magazyn THINKTANK i Centrum Stosunków Międzynarodowych, przedstawicieli Instytutu na Polskę i kraje bałtyckie. Nagrodę zwycięzcom i wyróżnienia finalistom wręczył gość honorowy, prof. Jerzy Buzek, europoseł, b. Premier PR (1997-2001) i Przewodniczący Parlamentu Europejskiego (2009-2012).
W imieniu naszego miasta wyróżnienie odebrała zastępczyni Prezydenta Gdańska – Monika Chabior.
Jak zauważył Dyrektor Generalny Instytutu Innowacji w Polityce, Edward Strasser: “Przez prawie dwa lata każda społeczność w Europie musiała znaleźć swoje własne sposoby radzenia sobie z pandemią. Zrodziło to serię innowacji w pracy politycznej we wszystkich obszarach polityki, pomagając społecznościom reagować na chorobę, a także na inne wyzwania, takie jak przekształcanie systemów społecznych i edukacji.”
BARDZO BARDZO dziękujemy wszystkich zaangażowanym w projekt Gdańsk Pomaga, za Wasz wkład, serce i pełne zaangażowanie w ten projekt!