Strefa Integracji Sportowej, czyli plaża na sportowo

Plaża to nie tylko doskonałe miejsce do leżenia i łapania opalenizny. To przede wszystkim wspaniały teren dla aktywnego wypoczynku. Fundacja Gdańska, wraz z partnerami, ma specjalną ofertę dla tych, którzy chcą od wakacji czegoś więcej – Strefę Integracji Sportowej na plaży na Stogach (główne wejście).

W programie: nauka skimboardingu, Program Edukacji Morskiej, zajęcia sportowe dla małych i dużych oraz mnóstwo konkursów z upominkami. To świetna okazja do integracji dla mieszkańców nadmorskich dzielnic, ale także ciekawa oferta dla turystów korzystających z pięknej pogody.

Nowością dla wielu osób może być skimboarding. Co kryje się pod tą anglojęzyczną nazwą? Otóż w przeciwieństwie do surfingu, skimboarding zaczyna się już na plaży, gdzie czeka trzymający w rękach deskę zawodnik. Kiedy zobaczy większą falę, biegnie w jej kierunku i wykorzystując płytką wodę zaczyna ślizg. Doświadczeni zawodnicy potrafią stanąć na nogi i wykonać karkołomne tricki.

Strefa będzie funkcjonowała do 24 sierpnia. Wstęp na wszystkie atrakcje - wolny.

Oto szczegółowy plan zajęć Strefy:

• 11.08-24.08 – Zajęcia ze skimbordingu, (codziennie 10.00-18.00)
  • 15.08-17.08 oraz 22.08-24.08 – Stanowisko Programu Edukacji Morskiej (10.00-18.00)
  • 11.08-24.08 – Piłka siatkowa na plaży (10.00-18.00)
  • 13.08 oraz 20.08 – Treningi dla małych i dużych – zumba (godz. 16.00)
  • 11.08 oraz 18.08 – Zajęcia sportowe – bieganie (godz. 10.00)

A także: konsultacje dietetyczne, konkursy, pokazy ratownictwa wodnego i inne atrakcje.

Dodatkowe informacje na temat działalności strefy:
Monika Prócheńska, 517-471-873, mprochenska@fundacjagdanska.pl